Pirinç, fasulye, mercimek ve benzerlerini saklarken böcek oluşmasını önlemek için kavanozun içine iki, üç diş sarımsak koyun.
Balık kokusunun eve yayılmaması için bir tutam çayı ateşin üzerine atarak yakın veya ağzı açık bir kabın içinde sirkeli su kaynatın.
Balık kokusunu tabaklardan, çatallardan, bardaklardan çıkarmak için bulaşık suyuna bolca kahve telvesi atın. Telve balık kokusunu emecektir. Sonra bildiğiniz gibi bolca suyla durulayın.
Bulaşık suyunuza bir kaşık sirke katmakla bulaşıklarınızın daha kolay ve temiz yıkandığını göreceksiniz.
Buzdolabınızın iyi soğutması için içine bir torba tuz koyun. Tuzun dolaptaki nemi aldığını göreceksiniz.
Buzdolabınızdaki bazı meyve ve yemeklerin kokusu öteki yemekleri de sarar. Küçük bir kaba biraz süt koyup dolabınızın içine yerleştirirseniz, istenmeyen kokuların süt tarafından emildiğini göreceksiniz.
Uzunca bir süre kullanılmayan eski çaydanlıklar zamanla pek de hoş olmayan bir koku edinirler. Bunu önlemek için en kolayı içine bir parça kesme şeker koymaktır.
Parlaklığını kaybeden çelik tencereler ısıtılmış sirke ile ovulup sonra iyice durulanır ve bir bez parçası ile parlatırsanız tencereniz pırıl pırıl olur.
Ekmek tahtasının kokusunu gidermek için ikiye böldüğünüz bir limonun kesik yüzüyle iyice ovun.
Lahana yaparken bir elmanın kabuğunu soyup lahananın pişirme suyuna ekleyin. Hem koku çabucak yok olacak, hem de lahananın hazmı daha kolay olacak.
Fırın tepsilerinizi temizlerken, tepsi henüz sıcakken biraz tuz serpip, gazete kağıdıyla kuru kuru ve yumuşak bir şekilde ovarsanız kolayca temizlenir.
Kızartma yaparken kokusunun yayılmaması için kızgın yağın içine bir tutam maydanoz atmanız yeterli olacaktır.
Kızartma yaparken kızgın yağın çevreye sıçramaması için yağı kızdırmadan önce tavanın içine bir tutam tuz atarsanız yağınız sıçramayacaktır.
Köfte yoğurmadan önce ellerinizi ıslatırsanız, ellerinizin temizlenmesi daha kolay olur.
Ellerdeki sarımsak kokusunu çıkarmak için avucunuza biraz tuz alıp biraz nemlendirdikten sonra iyice ovalayın. Sabunla da iyice yıkarsanız sarımsak kokusunun çıkmış olduğunu göreceksiniz.
Sebzeleri tuzlu suda yıkayın. Çünkü tuzlu su sebzeleri daha etkili ve çabuk temizler.
Soğan soymaya başlamadan önce parmaklarınızı sirkeye batırırsanız soğan kokusu elinize bulaşmaz.
Sararan teflon tava ve tencerelerin içerisine bir miktar su ve birazda çamaşır suyu koyduktan sonra ateşin üzerinde kaynatın. Daha sonra da önce sıcak suyla sonra soğuk suyla iyice durulayın.
Unlarınızın böceklenmemesi için, un kavanozunuzun içerisine defne yaprağı koyun.